неделя, 22 април 2012 г.

И пак парти

Не ми се ще да пусна кепенците на блога, но с това нежелание да снимам, натам е тръгнало.В кухнята съм редовна, но щом помисля да снимам , ми се изпотяват ръцете.Дано отмине този период.Когато реализирам някоя оригинална идея, после направо ме е яд , че не съм я споделила.

 Искам да изкажа възхитата си от ВСИЧКИ УЧАСТНИЧКИ В БЛАГОТВОРИТЕЛНИЯ БАЗАР НА ВЕЛИКДЕН. Намерили са време, споходила ги е музата,лишили са се от съня си, но цяла България разбра, че българските майки са сърцати, талантливи, организирани и креативни.Свеалям им шапка!!!......И няма повече да мрънкам как на мен времето не ми достига.

За изминалия период успях да снимам само част от нещата за последното студентско парти.С бурен и многолюден купон малкият ни син отпразнува края на  "кариерата" си като барман.Предстои му дипломиране, лято в Щатите.........и широкият път на живота.Сигурно не му е било лесно да работи всеки свободен час и през уикендите, да е редовен студент, да се издържа сам, но който иска да е мъжкар, така му се пада.
За подготовката на партито имах приятни и лесни задачки- нискобюджетни,не особено времеемки, с възможност за поетапна подготовка и изпълнение в рамките на няколко дни  късно след работа.За всичко останало домакинът се погрижи сам, а той ги може тези неща.


Тарталетки от маслено тесто с плънка от крем сирене и цедено мляко с краставички , гарнирани със зелена салата и репички.




Това са оризови топчета.Сварих ориза в подсолена вода с малко зехтин в съотношение 1част ориз 3 части вода до пълното поемане на течността.Охладих и разбърках със задушени по отделно в зехтин   моркови, гъби, грахчета.Подправих с къри и черен пипер и оформих на топчета , които търкулнах в трохи от един много фин царевичен хляб/леко препечени /.




Палачинки с руска салата.В тестото сложих малко зелени подправки.




Банички с плънка от задушен спанак, зелен лук, зелени подправки, сирене и яйца.



Банички с плънка от настъргани кренвирши и кисели краставички.



Бях приготвила и доволни количества соленки и   шоколадови бонбони  , а за десерт тези кексчета.




Класически ванилови кексчета издълбани с уредчето за почистване на ябълки.В цилиндричната дупка се крие нежен ягодов мус с бял шоколад.Гарнирани с кокос, бита сметана и ягоди.От приятелка имам сладкарска глазура за плодове.Подслажда, придава блясък, не позволява на плодовете и листенцата да изсъхват.




Приятна неделна вечер и прекрасна предпразнична седмица за всички !!!