събота, 10 март 2012 г.

Сладки моменти с ваши рецепти

Че нямам време за снимки и публикации, е ясно.Едва смогвам да надзърна в любимите си блогове,за да се порадвам на майсторлъка и ентусиазма ви.Последните месеци направо музите ви са полудели.И така трябва.Празнично и пролетно ми става, само като гледам.

Аз не насилвам моите музи.Покрай грижата за катастрофиралия  съпруг  не ми е до експерименти и завъртяни  рецепти, до снимки и публикации.Слава богу той вече е без гипс и се възстановява.Пък и ортопедично болните нямат проблеми с апетита.Та ще покажа няколко неща , които направих по ваши идеи , за да подсладим горчивата хапка, която Съдбата ни поднесе.


Много бях впечатлена от това брауни "червено кадифе" на Мира  , но предвид обстоятелствата, спестих кървавочервения цвят и  използвах  варианта на Соня.
Благодаря за рецептата , заслужаваше си!!!

Когато Candy  публикува нейния невероятен  крем карамел с кроасани , си казах , че задължително трябва и аз да изтупам от праха този добре познат, но позабравен десерт.Имах 4  кроасана с крем шампанско/среден размер/, увеличих дозата , изпекох в по- дълбок съд и ето.......Правила съм го с шоколадови кроасани, но в случая се получи много добре.И както казва моят съпруг:" Отрежи ми  парче, но да е поне 65 градуса, моля."/За геометрия говорим,ха-ха, не за температура./Преди време бях споделила с вас рецептата за един вълшебен кекс с червено вино , който научих от  блога на Ирина.   И нали е сезонът на червеното вино, правих го пак и пак....а един ден просто го нарязах на филийки, слепих с любимия ванилов крем с бяла Милка, нарязах под ъгъл  ........и  облизахме подноса.


Благодаря за идеите, рецептите, обясненията, прекрасните снимки.Благодаря за търпението да заснемате етапите при приготвяне на предложенията в блоговете ви.Чудесно е , че ви има и в дни на неволя ми носите цвят, аромат и приятелско отношение.

Много слънчева, емоционална и ползотворна пролет за всички вас, приятели и посетители на блога.

14 коментара:

 1. Браво, Вили! Страхотни вкусотии си направила! Бързо оздравяване желая и още вкусни моменти!

  ОтговорИзтриване
 2. Чудесни десерти си направила, Вили :)
  Много ми допаднаха тези 65 градуса :)))
  Прегръдки и хубава вечер!

  ОтговорИзтриване
 3. Вили, чудни рецепти чудни вкусотии.
  Радвам се ,че се оправя съпруга ти и още по бързо напълно да се възтанови.
  Прегръдки и хубава съботна вечер!

  ОтговорИзтриване
 4. Вили,хубавото е ,че всичко лошо е зад гърба ви...
  Все пак сте си подсладили душичките-така и трябва.
  Хубава неделя!

  ОтговорИзтриване
 5. Специални поздрави за съпруга, да се поправя бързо, от колега по съдба! И аз лежах с едни гипсове цели ичетири месеца!Успешно възстановяване!
  Благодаря, че си се доверила на моя рецепта!поздрави!

  ОтговорИзтриване
 6. Вили, специални поздрави за съпруга ти, подкрепени с пожелание за скорошно и безпроблемно възстановяване!

  Приготвила си прекрасни и много съблазнителни сладкиши. Все пак храната създава и добро настроение, отпуска, предразполага към спокойствие и доволство, а това са настроения и чувства, които при болните се отразяват много положително и здравословно. Чудесно е, че ще се насладилии сте си създали добро настроение и чрез храната.
  Прегръдки и един прекрасен неделен след обяд, мила!

  ОтговорИзтриване
 7. Вили, преди всичко бързо възстановяване на съпруга ти! След това ти благодаря, че ме посочи в сладкиша с кроасани, въпреки, че рецептата е много популярна още от едно време, когато излязоха кроасаните, се радвам, че съм била муза в днешната ти публикация! И накрая ще те поздравя за прекрасните рецепти, толкова вкусотийки на едно място, прелест, наслада за всички сетива! За мен от всичките по 65 градуса, ако може!:)Приятна неделна вечер и ти благодаря за настроението!

  ОтговорИзтриване
 8. Вили, бързо възстановяване на съпруга ти!
  Направила си страхотни вкусотийки, някои от които не съм опитвала и е крайно време!

  Поздрави и успешна нова седмица!

  ОтговорИзтриване
 9. Вили,виждам,че рядко се появяваш,но не предполагах причината,много съжалявам и силно се надявам половинката ти да се възстанови възможно най-бързо!
  И трите десерта абсолютно много ми допадат,а от карамеловия с кроасаните аз мога да омета парче на минимум 180 градуса .
  Прегръдки от мен!

  ОтговорИзтриване
 10. С теб в кухнята винаги ще e творческо, майсторско и сладко, Вили! Бързо възстановяване на Митко желая, а на теб приказна пролет! :)

  ОтговорИзтриване
 11. Честита пролет на теб и на оздраявяващия!Жела ви много свежо настроение и усмивки!

  ОтговорИзтриване
 12. Честита пролет, бързо възстановяване и нека всичко лошо остане само блед спомен! С пожелания за здраве и ведри, слънчеви дни!

  ОтговорИзтриване
 13. Здравей Вили,
  маркирах те в акцията “Show me your Coffeetable". Повече информация за това има тук http://vale-cooking-and-fun.blogspot.de/2012/03/anna-hat-gesagt-show-me-your.html
  Поздрави и приятен ден
  Валентина

  ОтговорИзтриване
 14. Сърдечни благодарности на всички за подкрепата и благите думи .Пролет пукна и дано надеждите за по- добро се възродят при всички вас.
  Желая ви много великденско вдъхновение, за да се порадвам на творенията ви за празника.
  Хубав уикенд!

  ОтговорИзтриване