събота, 13 април 2013 г.

Рожден ден


Много внимавам какво обещавам,защото още в ушите ми кънтят думичките на разочаровано малко хлапе, произнесени преди има -няма 25г. "Обещавачка, квачка и неспазвачка"!!! Аууууу, люта обида за една добричка майка, която е допуснала да смотолеви някакво "добре, де!"...и да забрави.
Повече никой не си позволи да ме нарече обещавачка и неспазвачка, а квачка......ами , квачка съм , щом все някое пиленце е под крилото ми- де мое, де чуждо......


.......И като дадох едно обещание лани, та до тази пролет ден след ден ми се напомняше колко време остава.Става въпрос за рождения ден на Илиянка/по-малката от ученичките ми/.
Две седмици преди събитието започнахме подготовката.Опасявах се  да не забатачим науките, защото емоциите блокираха мисловната дейност на госпожицата  .Когато разбра, че щом тя се отнесе , аз "блокирам" подготовката, нещата потръгнаха.

1.Определихме мястото , датата и гостите.
2.Избрахме темата .
3.Изготвихме менюто.
4.Пресметнахме бюджета/и го защитихме пред спонсора, разбира се/.
5.Направихме календарен план...
...и половината работа беше свършена, а след това ден по ден, точка по точка стигнахме до заветната дата.Следобедно зелено парти, плавно преливащо в пижамено за част от гостите,закуска с Мери Попинз и......... кой, откъдето е......било, каквото било.....


На случаен принцип съм снимала това онова.Посуда и покривки за еднократна употреба, украса от подръчни материали,дори вазичките са от бурканчета.




Ръчно изработени послания за гостите.


Свещници за пижаменото парти.



Чак сега си дадох сметка колко много стаи/ и стени/ има в апартамента- занималня.Десетки балони и още повече хартиени цветя придадоха празничност на обстановката.Само сауната не беше украсена , а се оказа , че в един момент е любимо място за част от гостите/без да е затоплена, моля ви се.../


Постарах се да направя любимите на Илиянка неща за похапване-солени кифлички, кошнички-пици,пилешки хапки.







Сладичко също се намираше- кексчета, бонбони, шоколадови лъжички,бисквитени плодчета...
За децата, които не обичат сладко, бях приготвила плодови салатки, но нямаше кой да ги снима в хладилника.








Персоналните кексчета и опакованите лъжички позволиха децата да си ги вземат като подарък, защото колко може да изяде едно дете, пък и аз се бях престарала в количествата.

























И една голяма , сочна домашна торта, без претенции за оригиналност и красота, но приета с бурни аплодисменти.

Парти без сърдити и недоволни.
Висока оценка за домашната храна, интериора и организацията.
Много настроение и приятни емоции.
Пълна програма почти 24 часа.

Между другото, аз бях единственият възрастен, допуснат до същинската част на празника.Родителите и близките поднесоха поздрави, пожелания, подаръци.......и бяха любезно помолени да напуснат"терена".

Ще публикувам и рецептите някой ден.........обещавам!!!........а аз не съм някаква си там обещавачка, квачка и неспазвачка.

25 коментара:

  1. Страхотна подготовка е паднала, Вили!
    Поздравления за добрата квачка, пардон :) за добрата фея Мери Попинз! Чудесно се е справила!
    Много ми харесва цветовата тема!
    Поздрави сърдечни и хубави почивни дни на теб!

    ОтговорИзтриване
  2. Ах че красиво е било … и много вкусно Вили :) Чак ми се прииска да съм на 11 годинки :)*
    Голяма изненада е поднесла Мери Попинз…. а тортата…ах тортата е прекрасна :) Ще чакам за рецептата да знаеш !
    Обожавам големи сочни домашни торти :)))
    Да е жива , здрава и усмихната малката рожденичка и на всеки свой рожден ден да получава такова заслужено внимание, а дните и да са празник като този който е отминал ! Всяко детенце го заслужава!
    Хубав и усмихнат ден от мен!

    ОтговорИзтриване
  3. Вили, като една добра фея си!
    Чудесно представяне, аранжиране и със сигурност вкусно :)
    Поздрави и хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  4. Вили, как се радвам на това, което ни споделяш. Наистина е било вълнуващо. Да е живо и здраво детенцето, все така обичана и щастлива да расте, най-вече здрава.
    А за теб - поздравления, всичко е прекрасно. И... моля, моля, тортата е повече от чудесна и е с претенции за красота и страхотен вкус (не се съмнявам).
    Ще чакам и аз рецепти!
    Сърдечни поздрави с пожелания за слънчев и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  5. Вили,оставила си незабравими спомени на тези деца!Всичко е прекрасно!А аз обожавам точно тези, домашни, сочни торти!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Страхотно сте се справили! истинска Мери попинз си ти! Много ми хареса "Неспазвачка':)

    ОтговорИзтриване
  7. Бурни аплодисменти и от мен ,Вили ! Така добре сте организирали всичко ,че ми се прииска и на мен една Мери Попинз като теб в къщи :) ! Жива и здрава рожденничката ! Прегръдка и хубав неделен ден !

    ОтговорИзтриване
  8. Наистина бурни аплодисменти заслужаваш,Вили!Справила си се блестящо от игла до конец!Поздравления!Желая ти приятен уйкенд!

    ОтговорИзтриване
  9. Готова си за кетъринг бизнес, Вили! Невероятно разнообразие на вкусна храна, грижа за всеки детайл и от декорацията - истинско бижу си! Прегръдки! :)

    ОтговорИзтриване
  10. Поздравления,Вили!Всичко е изпипано до последния детайл!
    Жива и здрава да е малката госпожица!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  11. Прекрасно парти си спретнала, Вили!Мечта за всяко дете!Поздравления за всичко, вярвам, че всички са те оценили!!Поздрав, ще чакаме рецепти!

    ОтговорИзтриване
  12. Страхотно парти ,Вили!Всичко е невероятно!
    Поздравления

    ОтговорИзтриване
  13. Уверена съм че това ще остане един незабравим ден за рожденичката!
    Вили, невероятно парти си подготвила! Всичко изпипано отначало до край! Поздравления!
    Успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  14. :):):) Да не забравиш рецептите:):):) ох, разлепих се от смях, ама как го е измислило това дете:). Ох, Вили, все още се смея:). Чудесно парти! Организация, храна, декорация, настроение, това е партито, Вили!!! Поздрави от мен и Честит празник на рожденичката - жива, здрава, много щастлива!!!

    ОтговорИзтриване
  15. Де жива и здрава рожденичката!И ти Вили да си жива и здрава-това парти наистина ще е незабравимо за децата.Случили са на Мери Попинз.Поздравления-страхотна си!
    Прегръщам те!

    ОтговорИзтриване
  16. Прекрасни неща, прекрасна украса, прекрасна организация! Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  17. страхотен празник сте си спретнали! и страшно вкусно изглежда

    ОтговорИзтриване
  18. Ех, Вили, зареди ме с прекрасно настроение :)) Всичко е толкова красиво, направено с много любов и най-голямата награда е радостта на дечицата. Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  19. Вили,великолепен празничен пост с толкова много изкушения,моите аплодисменти за огромния труд по подготовката!От украсата до тортата всичко е невероятно,страхотно парти е било!Със сигурност си стоплила сърчицето на рожденицата,да расте здрава и усмихната!Прегръдка от мен!

    ОтговорИзтриване
  20. Абсолютно и категорично ще трябва да ми организираш следващият рожден ден!

    ОтговорИзтриване
  21. Благодаря,благодаря, благодаря!!!Оценката ви ми е много важна.Не че имам съмнения...., но само мнението на отбор подивели подрастващи не ми е достатъчно.
    Слънчева Лазарица и вълнуваща Цветница!!!

    ОтговорИзтриване
  22. Леле, каква старателница - истинска фея на рождения ден!

    ОтговорИзтриване
  23. Вили, омаяна съм от твоя Мери Попинс свят :) Правиш много вкусни неща и ги снимаш апетитно :) Малката дама със сигурност е останала очарована от празника си и няма как иначе, при такава пипната организация! Поздравления от мен :)

    ОтговорИзтриване