понеделник, 19 декември 2011 г.

Какаови сладки на Абра




Ако искате за малко да избягате от аромата на джинджифил и канела и да приготвите шоколадови сладки за Коледа, това е рецептата.
Да казвам ли , че името на  АБРА   е достатъчна гаранция за изисканост и вкус.Правих ги миналата година и от тогава са сред любимите ми.Как иначе, нали за мен сега е важно рецептите да са толкова бързи и лесни, че да се вместя в извънземния ми график.






Ето тук може да видите миналогодишното изпълнение и РЕЦЕПТАТА .

Да ви е сладко, шоколадово и много коледно в святата седмица преди Рождество!


9 коментара:

  1. Веднага ги записвам! Изглеждат супер!

    ОтговорИзтриване
  2. Вили,разкошни са,а и толкова лесни за направа,супер рецепта!Щом е от Дими още повече съм убедена,че е така!И снимките подчертават,че и миналата,и тази година си се справила чудесно!Взимам си една за лека нощ и ти пожелавам весела Коледа!

    ОтговорИзтриване
  3. Тези сладки са ми на дневен ред за правене. Може би утре се надявам да ги приготвя. Много са нежни и имат перфектен вид. Дано ги направя толкова красиви. А фотосесията очаквай скоро:)

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесни са сладките! А как нанасяш шоколадовата глазура та е толкова гладка?

    ОтговорИзтриване
  5. Траяна, опитай ги.Ще ти харесат , ако обичаш класически шоколадови сладки.

    Роси , благодаря!Весела Коледа и за теб!

    Нинче,аз като гледам какви чудесии има по блоговете...моята украса е семпла , та семпла- бели чертички на черен фон.Чакам и твоите снимки.

    Диана, добре дошла!Шоколадовата глазура е гладка, защото потапям сладките, а не ги мажа с четка.Ползвам дълбока купичка, хващам с два пръста бисквитката и топя само лицевата страна.На 100г шоколад слагам 1ч.л. олио при разтапянето за гланц.

    Лека вечер и хубав утрешен ден!

    ОтговорИзтриване
  6. Вили, и аз ще си открадна рецептата - изглеждат неустоимо, а и вкъщи всички сме шокохолици, така че съм сигурна, че ще ни се харесат.
    Поздрави и хубав нов ден!

    ОтговорИзтриване
  7. Вили,вече отлежават сладките. Чакам да изсъхне кафевия шоколад,за да ги украся. Но на два пъти рових рецептата,да не би да съм изпуснала нещо. Тестото беше адски сухо, да не кажа,че направо на трохи. Нямах ром, но измислих комбинацията от ракия +ромова есенция:) Та лъжица и половина от тази "напитка" спаси положението. Мисля,че се получиха идеално. Утре ще ги довърша,че е доста късно за творения.
    Лека и спокойна нощ!

    ОтговорИзтриване
  8. Мариетка, нека и твоите сладки момченца се нашоколадят,като моите батковци.
    Весели семейни празници!

    Нинка,сухичко е тестото- маслено , ронливо, но затова после се топят в устата сладките.При мен спасението е , че са ми много топли ръцете и като оформям парченцето, то омеква и се моделира лесно.
    Лека вечер!

    ОтговорИзтриване
  9. Няма как да не се оближа пред тези творения на две ненадминати майсторки - Вили и Дими! Знам, че сладките се топят в устата, а в комбинация от шоколад са просто неустоими. Прегръдки! :)

    ОтговорИзтриване