неделя, 23 октомври 2011 г.

Руло с кайма , ориз и гъби...... и нови награди

Това е една импровизация по темата "руло с кайма".Просто ми се ядяха гъбки с ориз и ги завих в каймата, вместо традиционната плънка за руло Стефани.
необходими продукти:
-600 г кайма смес
-1 яйце
-чубрица
-червен пипер
-черен пипер
-1 малка глава лук
-1 зелена люта чушка
-1 филия стар хляб
-магданоз
-сол/ако каймата не е солена/
-галета/или панировка с корнфлейкс/ и шепа настърган пармезан за поръсване
за плънката:
-1 супена чиния нарязани печурки
-бучка масло/олио/
-сол на вкус
-щипка черен пипер
-2ч.ч готов ориз за гарнитура /предварително сварен със сол и бучка масло/

начин на приготвяне:
Каймата се омесва хубаво като за кюфтета.Разстила се на равномерен слой в/у намазнено  свежо фолио.Правоъгълникът трябва да е с дължина 25см/колкото е дълга формата за печене/.Върху каймата се слага готовият ориз и гъбите, предварително задушени в малко масло и подправени със сол и пипер.С помощта на фолиото се завива руло , което се прехвърля в правоъгълна форма за кекс в/у хартия за печене.Поръсва се с хрупкава стандартна панировка с корнфлейкс.Пече се до готовност.За да не загори коричката, може хартията да се загърне накрая в/у рулото.По желание се поръсва с пармезан няколко минути преди изваждане от фурната.


Отново приятно бях изненадана от приятелския жест на Еликсир и Мони.Възхищавам се на умението им да намират време за всичко .....и всички.
Много ви благодаря, момичета!!!Слабата ми активност в никой случай не означава , че не следя всичко , което публикувате.Освен на прекрасните рецепти, се радвам и на искреното приятелство между вас.Действа много заразително и показва най- човешкото в човека- да живее с другите в хармония.Продължавайте да поддържате това ми усещане във времената на вълчи нрави и тотален хаос.
А ето и наградите.Не знам дали вече  имам право да ги връчвам на други ентусиасти от кулинарното братство.Затова  ще ги посветя на всички момичета и момчета от кулинарните форуми Гответе с мен, Български бебе център  и Вкусно и красиво .Те са били моето вдъхновение ,още когато нямаше кулинарни блогове.Впоследствие много от тях създадоха собствени виртуални местенца, където често гостувам с удоволствие.





Прекрасна неделя и усмихната нова седмица за всички!

5 коментара:

  1. Вили, чудесни награди
    и прекрасно предложение :)
    3 в 1 в случая се е получило страхотно !
    Сърдечни поздрави и усмихната нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Дани, усмихваш ме още в неделя.
    Благодаря за бързия коментар.
    Много слънчева нова седмица и за теб!

    ОтговорИзтриване
  3. Хареса ми, получило се и вкусно, и красиво рулото, Вили! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  4. Вили,чудесно е,че емоцията от споделените награди се е преляла с пълна сила и на теб!И че е в противовес на обичайните нрави и настроения,които срещаме в ежедневието!Тук поне ни е винаги топло и уютно сред нашите приятели,нали?!
    Рецептата е много вкусна,снимките също!Отлично ястие си ни представила!
    Поне засега аз намирам време,но повече да коментирам и разглеждам,отколкото да публикувам сниманото от мен!Ако денят беше 48 часа сигурно щях да наваксам и в това направление :))!

    Хубава нова седмица,мила!
    Роси

    ОтговорИзтриване