събота, 30 юли 2011 г.

Какаови сладки на Абра




какаови сладки

за тестото -250гр брашно -125гр пудра захар -125гр масло -70гр какао -1 яйце -1с. л ром -щипка сол за глазурата 100гр разтопен тъмен шоколад/и 20 -30г бял/

Брашното се пресява със захарта, какаото и солта. Разбъркват се добре. Добавя се нарязаното на малки парчета масло и ванилията. Омесва се гладко тесто, което се оформя на руло. Покрива се фолио и се оставя за час-два в хладилник. После от него се режат равномерни шайби , оформят се между дланите на фитилче и се редят в тава застлана с готварска хартия. Пекат се на средна скара, 180°C до леко потъмняване. Шоколадът се разтопява на водна баня и в него една по една се потапят сладките, оставят се върху решетка. След втърдяване на шоколада се нанася и белия шоколад с фунийка от готварска хартия. 
*Източник :Дими/Тайната на нашата вечеря/

5 коментара:

  1. Невероятни са сладките, Вили! Във вкуса им не се съмнявам, но всичко в твоите ръце изглежда толкова лесно и много красиво!
    Радвам се, че си решила да създадеш и това твое местетнце, което с радост ще посещавам за да се наслаждавам и уча!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  2. Евка, знаеш къде е моето местенце.За улеснение на Неви и Калоян събрах набързо всичко тук.Повече от снимките дори носят логото на любимия клуб.За съжаление скоро няма да имам възможност да публикувам , но се надявам на по- добри времена.
    А от теб очаквам поредната лятна изненада.
    Прохладна и весела вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Ама са ти се получили чудесно - особено покритието отгоре... разкош!

    ОтговорИзтриване
  4. Федора, няма сладки на Абра , които да не са разкошни, а като захладня, вече може да си правим бисквитки с шоколадова глазура.
    Благодаря за вниманието!

    ОтговорИзтриване
  5. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване