сряда, 20 юли 2011 г.

Сармички с лозови листа



Правих ги по тетевенски. На дъното на тенджерата се кръстосват клонки от лозата и се слагат малко домати.Затова сосчето розовее.Плънката е от кайма и ориз със задушен зелен лук и много подправки.

- Листата се бланшират в солена вряща вода за скунди.
- Задушава се лук/този път опитах с няколко стръка зелен/ + зелено чушле
- Оризът/1ч.ч. за килограм кайма/ се сварява почти до готовност. На 1 ч.ч.измит ориз 2 ч.ч. вода.
- Към лука се добавят пдправките - магданоз, чубрица, червен пипер, черен пипер кимион/който обича/Добавя се каймата.

- На дъното на тенджерата се кръстосват лозови пръчки и се нарязват малко домати/може и от консерва/.
- Сармичките се подреждат, затискат се с чиния и се заливат с посолена вода.
- Варят се 1 чaс след завирането.
- От бульона се прготвя сос. Разбива се 1 кофичка кисело мляко, 3 яйца и 1 ч.ч. брашно. Разрежда се с бульон и се връща при останалия да заври. Подправя се с черен пипер и копър. Сосчето всеки го прави толкова гъсто, колкото му харесва.

Няма коментари:

Публикуване на коментар