Бялото месо от едно голямо пиле се нарязва на хапки и се оставя да отлежи овкусено с 3-4 с.л. соев сос.След това се запържва в сгорещена мазнина.Като побелее, се добавя една глава кромид и една ч.ч. моркови на кубчета.Похлупва се и се оставя на тих огън за няколко мин.След това се отхлупва , за да остане само на мазнина и се добавя 1ч.ч. царевица и 1 1/2 ч.ч. добре измит ориз.Бърка се , докато оризът стане прозрачен.Подправя се с черен пипер, едросмлян червен пипер и сол.Залива се с 800 ml пилешки бульон, в който предварително са накиснати шепа сушени манатарки, нарязани на малки парченца и шепа нарязани сушени чушки от ароматен сорт.Всичко се обърква добре и се изсипва в тава .Пече се на 200 градуса , докато поеме водата...................и китайците ряпа да ядат
сряда, 20 юли 2011 г.
Пилешко с ориз
Бялото месо от едно голямо пиле се нарязва на хапки и се оставя да отлежи овкусено с 3-4 с.л. соев сос.След това се запържва в сгорещена мазнина.Като побелее, се добавя една глава кромид и една ч.ч. моркови на кубчета.Похлупва се и се оставя на тих огън за няколко мин.След това се отхлупва , за да остане само на мазнина и се добавя 1ч.ч. царевица и 1 1/2 ч.ч. добре измит ориз.Бърка се , докато оризът стане прозрачен.Подправя се с черен пипер, едросмлян червен пипер и сол.Залива се с 800 ml пилешки бульон, в който предварително са накиснати шепа сушени манатарки, нарязани на малки парченца и шепа нарязани сушени чушки от ароматен сорт.Всичко се обърква добре и се изсипва в тава .Пече се на 200 градуса , докато поеме водата...................и китайците ряпа да ядат
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар