Парено тесто:125г вода,1с.л.маргарин/масло/,щипка сол,1/2ч.ч. брашно, 2 яйца.Водата, мазнината и солта се слагат на котлона да кипнат.Брашното се изсипва наведнъж и се бърка докато тестото се отлепи от стените и стане гладко.Оставя се да поизстине и с непрекъснато бъркане се прибавят едно по едно яйцата.
В/у хартия за печене се оформя сърце с помощта на пош/ шприц/ с дебел накрайник.Пече се в предварително загрята на 200градуса фурна, без да се отваря по време на печене.Като порозовее, не се вади веднага от изключената фурна.
Кухината на сърцето се пълни с микс от любими меки сирена и подправки с помощта на шприц.Вътрешното пространство се запълва с майонезена салата/кой каквато обича/.Украсява се с вкуснотийки и зеленийки/ нямах магданоз/.
За Коледа може дасе направи във форма на венец.
Няма коментари:
Публикуване на коментар