сряда, 20 юли 2011 г.

Печени картофени кюфтета със зелен лук


за 10-12 бр.
-5 големи картофа/около килограм/
-2 малки връзки зелен лук/или една голяма/
-1стрък пресен чесън
-100г сирене
-1 яйце
-копър
-магданоз
-люто чушле / по желание/
-черен пипер
-сол
-олио/зехтин/
-универсална панировка с корнфлейкс

Картофите се сваряват и се намачкват.Лукът и чесънът се задушават под капак с 2-3 лъжици мазнина.След това се смилат за малко в блендера заедно с чушката и зелените подправки.Всичко се омесва с картофите, като се добавя сиренето ,сол , черен пипер и 1 яйце.С мокри ръце се оформят кюфтета , които се овалват в панировката.Тавата се застила с хартия за печене , намазана с мазнина.Подреждат се кюфтетата и в/у всяко с малка лъжичка се намазва олио/зехтин/.Пекат се в силно загрята на 220-250градуса фурна до зачервяване.Сервират се със зелена салата и млечен сос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар