сряда, 20 юли 2011 г.

Печени кюфтенца с ориз и спанак



Сварява се 1к.ч.ориз в солена вода до готовност.Изцежда се от водата , охлажда се и се завърта за малко в блендера.1 морковче малка глава кромид / или 2 стръка пресен/лук, стрък копър , стрък магданоз и предварително бланширан и изцеден спанак се смилат също.Всичко се омесва с 1 яйце , сол , черен пипер и чубрица/ може и нещо лютичко.С влажни ръце се оформят кюфтенца , които се овалват в панировка с корнфлейкс/от пакетче/.Подреждат се в тавичка в/у хартия за печене и се поръсват/ не намерих по- точен глагол/ със зехтин или олио.Фурната се загрява до 200 градуса и кюфтенцата се пекат на средна скара с вентилатор до порозовяване.
Не стават мазнички , като при пържене, не пръска , не мирише.Лесно се отделят от хартията и са много вкусни със салатка или млечен сос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар