Рецептата прихванах от френския канал Chasse et peshe
4 големи пресни пъстърви се почистват и посоляват.Отлежават в хладилника няколко часа и после се измиват от излишната сол.
В блендера се смилат 3 лимона/ без кората/,2 скилидки чесън,китка магданоз и няколко стръкчета копър.Получената смес се посолява съвсем леко.Всяка риба се нарязва на "баклавички", намазва се с подправката навсякъде, а в коремчето освен това се слага малко клонче розмарин и бучка масло.Отгоре също се слагат малки парченца масло и се загръща във фолио.Пече се 1 ч. на 200 градуса.Последните 5-10 мин. се отвива[media.snimka.bg]
Става невероятно вкусна и ароматна.
Стана невероятно вкусна Вили! Благодаря за страхотната рецепта. Даже и скумрията вече така я правя! :)
ОтговорИзтриванеhttp://zi4e57.blogspot.com/2014/08/blog-post_16.html
Радвам се , Здравче! Все вкусно и сговорно да е на трапезата ви!
ОтговорИзтриванеСега пека и аз
ОтговорИзтриванеВсяка рибка поотделно ли във фолио
ОтговорИзтриване