сряда, 20 юли 2011 г.

Лучени бхажи на daksi



Ето рецептата и моите коментари
225гр лук нарязан на дребно/сложих 2 големи глави/
115гр брашно от нахут/може да бъде заместено с обикновено брашно/аз сложих бяло и царевично
2 ч.лъж. кимион на зърна
1/2 ч.лъж турмерик/куркума/
1 ч.лъж смлян коряндер
1 луюта чушка нарязана на дребнo ,сол на вкус
олио
Смесете в купа лука, брашното подправките и чушката.Добавете около 8 супени лъж вода за да получите гъста каша/ заменихводата със същия обем яйца, че имах счупени.Загрявате олиот около 190 градуса.Загребвате с лъжица от сместа и пържите до златисто.Готовите бхажи изваждате на кухненска хартия да попие мазнината.
Сервирате с РАИТА-кисело мляко с нарязана мента и лимонов сок

Може да замените 1/2 от лука с настърган морков или нарязан на дребно спанаk/аз сложих 1 морков на двете глави лук\
Позволих си малко магданоз да са ми по- пъстрички.daksi , ще прощаваш

Няма коментари:

Публикуване на коментар