сряда, 20 юли 2011 г.

Пилешко в бекон

Необходими продукти:
-дълги парчета бекон, достатъчни да застелят дъното на кексова форма.Краищата им остават извън формата и се загръщат накрая върху плънката.
-едно голямо печено или сварено пиле
-1 купа пресни печурки/или 1 буркан стерилизирани/
-1/4 пакетче масло
-черен пипер
-едросмлян червен пипер/по желание лют/
-универсална подправка за пилешко месо или кубче пилешки бульон
-сол, ако не се използва солена подправка
-150г пушено сирене или кашкавал
-по желание шепа сушени мариновани доматки или кисели краставички.
Начин на приготвяне:
Форма за кекс се застила с дълги парчета бекон.Краищата му се оставят извън формата.Пилето се обезкостява и се накъсва на парченца.Гъбите се задушават в маслото , докато озтанат на мазнина.Сиренето/кашкавалът/ се нарязва на кубчета.Всички продукти за плънката се размесват хубаво и се добавят подправките.Сместа се изсипва във формата , леко се притиска и краищата на бекона се загръщат върху нея.Пече се на 200 градуса до приятно зачервяване на бекона.Обръща се в голяма чиния и се гарнира със задушени в термична торба зеленчуци- грах, моркови , картофи.
Препоръка:
Пилешкото месо и гарнитурата могат да се приготвят заедно във фурната в две отделни термични торби.Месото може да е предварително мариновано , а в торбата със зеленчуци се добавя бучка масло и подправки по желание.

5 коментара:

  1. не се вижда рецептата :((

    От Бени

    ОтговорИзтриване
  2. Бени , съжалявам , че съм те подвела.Това е просто начин за поднасяне на досадното пилешко.Застила се формата с бекон , пълни се с варени пилешки месца , подправки , задушени гъбки и каквото ти дойде и запичаш във фурната.Обръщаш в чинията, малко гарнитурка и вече пилето не е така досадно.
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Много ефектно, красиво и несъмнено вкусно :) Благодаря за идеята! Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. аз го направих и стана много добре и всички ми го харесаха

    ОтговорИзтриване
  5. Аз го направих. Страхотно е Благогаря



    ОтговорИзтриване