сряда, 20 юли 2011 г.

Патладжан кебап на Кеми


продукти
-2 малки патладжана
-300грама кайма смес
-1 малка глава лук
-3-4 гъби
-чубрица
-кимион
-магданоз
-лют пипер/по желание/
-черен пипер
Патладжаните се нарязват на шайби,посоляват се и се оставят да се отцедят.Каймата се омесва като за кюфтета,но с нарязани на ситно гъбки.На шиш за печене се редят парчета патладжан, а м/у тях топчета кайма.Притискат се и се слагат в тавичка.За да не загори тавата,около патладжаните се подреждат зеленчуците за гарнитурата-гъби, домати, чушки по желание.Зеленчуците се посоляват и им се капват само капки олио.Ако каймата е с повече свинско,ще си пусне достатъчно мазнина.Пече се на 200 градуса 40-50 мин без фолио.Патладжанът и зеленчуците поемат от мазнинката на кюфтенцата и става много вкусно.
Тази рецепта е от турската кухня, а аз я научих от k_ines "Гответе с мен"

Няма коментари:

Публикуване на коментар