Продукти:
-200 гр. пилешки гърди
-2 с.л. лимонов сок
-1 ч.л. сол
-3 с.л. зехтин
-10 малки картофа
-2 домата
-2-4 стръка магданоз/босилек
-черни маслини
-червен лук
За салатния сос
-1 скилидка чесън
-1 с.л. каперси/сложих зелени маслини/
-1-2 филенца аншоа
-2 с.л. майонеза
-2 с.л. горчица
-4-5 с.л. кисело мляко
-1ч.л. оцет
-1 щ. черен пипер
Пилешките гърди се нарязват на парчета, мариноват се в лимонов сок и сол за 15 мин.
Запържват се в сгорещен зехтин и се охлаждат.
Картофите се сваряват с малко вода в МВ за 10 мин. на пълна мощност. Отцеждат и се охлаждат.
Салатният сос се приготвя чрез смесване на изброените продукти с нарязани на ситно филенца и каперси.
Салатата се обединява с пилешките парченца, картофите и нарязаните домати.
Залива се със соса, поръсва се с нарязан магданоз и отлежава няколко часа в хладилник.
Източник :Диана/Опитайте.../
Няма коментари:
Публикуване на коментар