сряда, 20 юли 2011 г.

Рататуй на Славея

зехтин- три супени лъжици
2 глави лук
3 пиперки (зелена, жълта и червена)
2 скилитки чесън
2 тиквички
един по-голям патладжан
700гр домати(хубаво е да са пресни, но и консерва става)
сол и черен пипер
пресен магданоз

Задушават се пиперките и лука за 5 мин, добавят се чесънът, тиквичките, патладжана и доматите. Разбърква се, и се оставя да къкри на слаб огън за около 20-25 мин. Сол и черен пипер на вкус и се поръсва с магданоза преди сервиране.
Това е рецептата на
SlaveiaПозволих си да добавя шепа гъби.За да не ми се разварят тиквичките и патладжанът, предварително ги изпържих във фритюрника и ги добавих накрая.

Няма коментари:

Публикуване на коментар