сряда, 20 юли 2011 г.

Гаспачо с патладжан





Продукти

-2 малки патладжана
-3-4 с.л.зехтин
-1 скилидка пресован чесън
-1/2 ч.л.сух риган
-сол и бял пипер на вкус
-магданоз

-5-6 белени домата
-1 обелена голяма краставица
-1 зелена чушка/моята беше жълта/
-1 зелена люта чушка
-1 малка главичка лук
-2 скилидки чесън
-2 с.л.зехтин
-сол и оцет на вкус
-1 ч.л.захар

Приготвяне

- Обелете патладжаните и ги нарежете на кубчета.Посолете и оставете за 20 мин.да изтече горчивия сок.Изплакнете с вода и ги задушете в зехтина. Ако е необходимо добавете малко вода. След като патладжана омекне го подправете с чесън,сол,пипер и риган. Оставете да изстине и съхранете в хладилника до сервиране./Аз ги изпържих във фритюрника /

-В блендер или кухненски робот сложете зеленчуците за гаспачото.Пасирайте ги до гладкост.Прибавете зехтина и овкусете със сол,захар и оцет. Оставете супата в хладилника поне за 2-3 часа да поеме равномерно всички вкусове.

-Сервирайте супата студена,а в средата сипете купчинка от патладжана,поръсен с пресен магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар