сряда, 20 юли 2011 г.

Таратор в ледена купа



Избират се купички с различен размер.Слагат се една в друга и се прикрепят с тиксо отгоре на кръст.Налива се вода в пространството между тях .Малката купичка изплува и опира в тиксото. Това позволява и под нея да навлезе вода. Пускат се зелени листенца-чесън , копър , магданоз,салатка...каквото желаете.Оставят се в камерата да стегнат хубаво.За да се извади ледената купа ,се налива хладка вода във вътрешната купичка , а след това външната се потапя за секунди.Внимава се водата да не е много гореща , за да не се спука ледът.

Как се правят тези ефектни и много лесни купички научих от
snejanaL"Гответе с мен"

В ледени купи може да се сервират плодови салати и сладолед.Декорират се с венчелистчета от цветя , билки , ароматни плодове.

Няма коментари:

Публикуване на коментар