сряда, 20 юли 2011 г.

Ярешко с картофи и манатарки



Никога не съм комбинирала картофи с гъби , но се доверих на домакинята от село Врабево , която е отгледала яренцето .
Ярешкото месо се маринова за няколко часа със соев сос, суха мащерка , черен пипер , едър лют червен пипер , сладък червен пипер , чубрица и олио.Посолява се непосредствено преди печене.Маринованото месо се поставя в термична торба заедно с картофите и филийки пресни манатарки.Останалата марината се изсипва в трбата , за да овкуси картофите.Пече се на 200 градуса в предварително загрята фурна 1 1/2 часа.

1 коментар:

  1. Страхотна рецепта, благодаря!!!Тъкмо се чудих какво да сготвя с манатарки :)

    ОтговорИзтриване