за 10 бр. лодчици
-5 големи зелени чушки
-500г извара
-3 яйца
-2 стръка зелен лук
-1стрък пресен чесън
-китка магданоз и копър
-чубрица
- черен пипер
-2 зелени люти чушлета
-няколко домата на филийки
-олио
Изварата се посолява , ако е безсолна и се разбърква с жълтъците , наситнения лук и чесън и подправките.Добавят се няколко с.л. олио , ако изварата е обезмаслена.Накрая се прибавят разбитите на твърд сняг белтъци.Със сместа се пълнят разполовените чушки и се подреждат в тавичка , в която се сипва малко олио и водичка.В/у чушките се подреждат филийки домат и шайбички люто чушле.Чушките се пекат на 200градуса, докато останат само на мазнина и доматките се запекат.
Извинявам се , ако рецептата ви се струва елементарна , но за пръв път процедирам така с яйцата и пълнежът не стана сбит и "гумен" , а рехав и много вкусен от добавените лук и подправки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар