вторник, 19 юли 2011 г.

Костенурки от тесто



Продукти: - 30 г мая - около 1 кг брашно - 1/2 л прясно мляко/хладко/ - 1 с.л.захар - 1 ч.л. сол - 1 с.л.оцет - 2-3 с.л.олио - 1 белтък/жълтъкът за намазване/ Начин на приготвяне: Меси се тесто, което втасва, докато удвои обема си. Намесва се, оформя се по желание и отново втасва. Пече се 20 мин на 180-200 градуса. Почива завито /да обиколи нивата/ и започва голямото лапане, ама е мекичкоооо и ароматноооо.

2 коментара:

  1. обяснението е страхотно! дайте ясно обяснение на технологията ! като искам костенурки не искам просто да си ги оформям както дойде...

    ОтговорИзтриване
  2. Не с лошо, де!Като ви липсва дозата креативност , грабвайте везната и спазвайте точните инструкции.Аз не си падам по тази част.И като си имам блог, си го водя както дойде....така си правя и костенурките.А, и много сладки прасенца има в блога, ама пак без подробности.Просто илюстрация ,за да се подсещам.Интернет е населен с какви ли не тестени животинки.Ето тук може да намерите перфектно обяснение на костенурковата сага.http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=1958.0
    Успех!!!!

    ОтговорИзтриване