-почистени от семенната част чушки
-1/2 кг извара
-150г сирене
-3яйца
-чубрица
-черен пипер
-копър
-магданоз
-перца зелен лук и наситнена люта чушка/по желание/
-100милилитра олио
-2 домата
-сол на вкус
Изварата , сиренето , жълтъците и подправките се размесват добре.
Белтъците се разбиват на сняг и внимателно се добавят към сместа.
Чушките се почистват от семките и се разцепват на връхчето малко , за да излиза въздухът по време на пълнене.
Напълват се със сместа и отворите се потапят леко в брашно.
Подреждат се в тавичка, а в/у тях се подреждат филийки от доматите .
Леко се посолява и се поливат с олиото и около 100милилитра вода.
Пекат се на 200 градуса до готовност.Трябва да останат само на мазнина , а доматките да са запечени.
От разбитите белтъци плънката става рехава и изварата не скърца м/у зъбите.
Няма коментари:
Публикуване на коментар