сряда, 20 юли 2011 г.

Спаначено руло със сирена '"Диана"

За да приготвя 4 омлета и да вечеряме едновременно, някой трябва да яде поизстинала порция.Хареса ми идеята на di-ani от Гответе с мен за спаначено руло със сирена. Хапнахме заедно и на всички яденето беше топличко.






продукти:
за 4 порции:
1чаена чаша мляко /200 ml./
1/3 чаена чаша брашно
8 яйца
1 с.л. горчица
1 1/2 ч.ч. спанак /аз го задуших със зелен лук , копър , магданоз и лю
то чушле/
240 гр. /1 ½ ч.чаша/ кашкавал - замених с микс от сирена – топено/моето беше с червен пипер/, кашкавал и малко бяло саламурено
сол, черен пипер - на вкус
начин на приготвяне
Фурната се загрява на 180С.
Разбиват се млякото с брашното, добавят се яйцата, горчицата, сол , черен пипер.
Плоска тава 25 см х 37 см. /така е по рецепта / се покрива по дъното и по стените с един лист хартия за печене.
Намазнява се обилно и излива яйчената смес. Отгоре се наръсва със зеленчуците.
Пече се около 10-12/до 15 мин. според дебелината, до зачервяване и отделяне на ръбчетата .
Отгоре се поръсва с натрошените /настъргани сирена/ и запича отново за 3-4 /5 мин. до стопяване.
Изважда се от тавата и с помощта на хартията се навива на руло.

Няма коментари:

Публикуване на коментар