сряда, 20 юли 2011 г.

Домашна извара



Не успях да използвам цялото количество пълномаслено домашно краве мляко.Днес , като го сварих , се пресече. Добавих лъжица кисело мляко , лъжичка оцет и малко сол . Изчаках съвсем да се пресече и прецедих през марля.
получи се изключително маслена и вкусна извара.
Сурватката съхраних в хладилника , за да я използвам за замесване на тесто.

2 коментара:

  1. Ами чудесно, а ако дадете и количеството на прясното мляко ще е направо страхотно.

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей, Анонимен,
    На 2литра пълномаслено прясно мляко се добавя 150г кисело мляко, 1 ч.л.лимонов сок/оцет/ и малко сол по желание.Може изварата да се остави безсолна и да се посоли на вкус след това.

    ОтговорИзтриване