Не успях да използвам цялото количество пълномаслено домашно краве мляко.Днес , като го сварих , се пресече. Добавих лъжица кисело мляко , лъжичка оцет и малко сол . Изчаках съвсем да се пресече и прецедих през марля.
получи се изключително маслена и вкусна извара.
Сурватката съхраних в хладилника , за да я използвам за замесване на тесто.
Ами чудесно, а ако дадете и количеството на прясното мляко ще е направо страхотно.
ОтговорИзтриванеЗдравей, Анонимен,
ОтговорИзтриванеНа 2литра пълномаслено прясно мляко се добавя 150г кисело мляко, 1 ч.л.лимонов сок/оцет/ и малко сол по желание.Може изварата да се остави безсолна и да се посоли на вкус след това.