Тиквичките се издълбават , посоляват и се изчаква да си пуснат водичката.Кайма смес се омесва като за кюфтета с лук, наситнена чушка/ може и люта/, магданоз , черен пипер , червен пипер , чубрица , яйце ,филийка хляб/размекната с водичка/ и нарязан на кубчета кашкавал.Тиквичките се пълнят , подреждат се в тавичка и се покриват с резенчета домати.В тавичката се сипва малко водичка и млко олио.Пече се 1 час 200градуса на долна скара, за да се изпекат хубаво тиквичките. Ако те са преварително изпържени за малко , е достатъчно половин час на средна скара.
сряда, 20 юли 2011 г.
Пълнени тиквички с кайма
Тиквичките се издълбават , посоляват и се изчаква да си пуснат водичката.Кайма смес се омесва като за кюфтета с лук, наситнена чушка/ може и люта/, магданоз , черен пипер , червен пипер , чубрица , яйце ,филийка хляб/размекната с водичка/ и нарязан на кубчета кашкавал.Тиквичките се пълнят , подреждат се в тавичка и се покриват с резенчета домати.В тавичката се сипва малко водичка и млко олио.Пече се 1 час 200градуса на долна скара, за да се изпекат хубаво тиквичките. Ако те са преварително изпържени за малко , е достатъчно половин час на средна скара.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар