сряда, 20 юли 2011 г.

Пълнено пиле



Едно голямо пиле се почиства , измива, подсушава и се обтрива със следната смес:
-3с.л.разтопено масло
-2 с.л. светъл соев сос
-черен пипер
-червен пипер/може и малко лют от едрия/
-чубрица
-1 кубче пилешки бульон /или сол/

За плънката
В няколко с.л. олио се задушават под капак 2 малки глави лук, 1 малко морковче/на дребни кубчета/ и една суха чушка/нарязана с ножицата на малки парченца/.Когато морковите са готови, се добавят няколко нарязани гъби и шепа предварително набъбнали бели стафиди.Задушава се , докато сместа остане само на мазнина.1ч.ч./200ml/ ориз се измива добре и се отцежда.Прибавя се към зеленчуците и се бърка , докато стане прозрачен.Плънката се подправя със сол/ако бульонът е безсолен/, чубрица , червен пипер , черен пипер и се залива с 2 1/2 ч.ч. зеленчуков бульон.На тих огън под капак се изчаква оризът да набъбне .
С готовата плънка се напълва пилето и се зашива.Поставя се в термична торба за печене, завръзва се добре и торбата се надупчва с игла на 7-8 места.Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна около час.

Няма коментари:

Публикуване на коментар