сряда, 20 юли 2011 г.

Печени постни кюфтенца


-1ч.ч. ориз
-шепа гъби
-връзка зелен лук
-1 яйце
-копър
- магданоз
-кубче пилешки бульон
-черен пипер
-люто чушле
-зехтин
-панировка с корнфлейкс

Оризът се сварява до готовност и се изцежда добре.Гъбите и лукът се задушават в 3с.л.мазнина.Оризът и зеленчуците се смилат леко в блендера , добавят се яйцето и подправките. С мокри ръце се овалват кюфтенца , които се потапят в панировката и се подреждат в/у хартия за печене.Поръсват се със зехтин/ олио/ и се пекат на силна фурна до златисто.Не бива да се пекат продължително, за да не изсъхват.Сервират се със зелена салата и млечен сос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар