-1 цариградска кора за баница/остатък от закуската/
-купичка кайма омесена за скара/остатък от предната вечер/
-купичка печен ориз със зеленчуци и подправки/ бивша гарнитура/
-2-3 гъби
-парче кашкавал
-стрък магданоз
-1 яйце
-картофено пюре на люспи/нямаше галета/
-малко масло
-домашен ароматен червен пипер
Кората се разкроява на 4 подходящи за сгъване парчета.
Гъбите се задушават в малко мазнина.Добавя се каймата и се бърка до готовност.
Смесва се с ориза, кашкавала на кубчета и магданоза.
Други подправки не са нужни, защото всичко е вече подправено с черен пипер , червен пипер , лук, кимион, чубрица...
Плънката се размесва добре и се пълнят корите.
Потапят се в разбито яйце и се овалват в картофено пюре на люспи.
Подреждат се в тавичка на разстояние , поливат се с разтопено масло и се поръсват с червен пипер.
Рулцата се пекат на силна /220градуса/ фурна до приятен розов/ в случая червен/ цвят.
Това е начин да се притопли някаква изостанала храна и да и се придаде апетитен вид.
Вероятно пържени рулцата са убийствени , но реших да си спестя това .
Ето авантюрата стъпка по стъпка.
ПРОДУКТИТЕ
ГОТОВАТА ПЛЪНКА
ПРЕДИ ПЕЧЕНЕ
Изглежда ми много вкусно :) Аз много обичам тесто хаха и с плънка... След като си приключа разтоварващия режим ще опитам :)))
ОтговорИзтриване