Продукти:
-250 гр. кафява леща или нахут/ използвах леща/
-2 големи глави лук (около 120гр. всяка)
-2 скилидки чесън по желание/сложих/
-½ връзка магданоз,
-инд. орехче, кимион,черен пипер,
-олио за пържене
Приготовление:
Лещата или нахутът се накисват във вода за минимум 24ч. (обемът се удвоява), няколко пъти водата да се изхвърля и да се сипва нова.
Накиснатите леща или нахут се отцеждат добре и заедно с едната глава лук, сол, черен пипер, чесън и магданоза се пасират. Тестото трябва да е като за месене.
2рата глава лук се наситнява и заедно с подправките се добавя към тестото.
Оформят се топчета и се пържат в сгорещено олио.
Лещата я киснах не повече от 5-6 часа, после става много течно тестото. Ползвам от зелената плоска леща.Аз също накиснах лещата за 7-8 часа.
Благодаря на daksi за рецептата!
-250 гр. кафява леща или нахут/ използвах леща/
-2 големи глави лук (около 120гр. всяка)
-2 скилидки чесън по желание/сложих/
-½ връзка магданоз,
-инд. орехче, кимион,черен пипер,
-олио за пържене
Приготовление:
Лещата или нахутът се накисват във вода за минимум 24ч. (обемът се удвоява), няколко пъти водата да се изхвърля и да се сипва нова.
Накиснатите леща или нахут се отцеждат добре и заедно с едната глава лук, сол, черен пипер, чесън и магданоза се пасират. Тестото трябва да е като за месене.
2рата глава лук се наситнява и заедно с подправките се добавя към тестото.
Оформят се топчета и се пържат в сгорещено олио.
Лещата я киснах не повече от 5-6 часа, после става много течно тестото. Ползвам от зелената плоска леща.Аз също накиснах лещата за 7-8 часа.
Благодаря на daksi за рецептата!
Няма коментари:
Публикуване на коментар