сряда, 20 юли 2011 г.

Печени шницели




-кайма 60% телешко 40% свинско
-смлян кимион
-черен пипер
-сол
-едросмлян червен пипер
-малко суха мащерка/или друга любима подправка/
-яйце и хрупкава пикантна панировка
Каймата се омесва добре с подправките и се оставя в хладилника , за да се овкуси.
Оформят се шницели , които се потапят в разбито яйце и хрупкава панировка.
Шницелите се подреждат в тава в/у хартия за печене.
Пекат се на 200 градуса в предварително загрята фурна, докато пуснат от мазнинката си.
Обръщат се и се запичат отново за няколко мин.
По този начин стават хрупкави и сочни , но не толкова мазни като пържените......а е и по- лесно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар