сряда, 20 юли 2011 г.

Картофени тимбалчета



-5-6 големи картофа
-стрък пресен чесън
-глава/средна/ стар лук
-1ч.ч. натрошено сирене
-2 яйца
-1 малка зелена чушка/по желание люта/
-магданоз
-копър
-черен пипер
-остатъците от три сварени яйца след отделяне на шайбите с жълтък

Картофите се сваряват , обелват и намачкват.Омесват се с останалите продукти.
9 чашки за крем карамел се намазват с масло и се поръсват с пикантна панировка с корнфлейкс/може и галета/.
Чашките се напълват със сместа ,капва се по малко разтопено масло или олио отгоре и се пекат на 200 градуса , докато сместа започне да се отделя от стените.
Тимбалчетата се освобождават от чашките , отгоре се поставя шайба от варено яйце и се полива с разтопено масло с чевен пипер.
Хубави са както топли , така и студени.

Няма коментари:

Публикуване на коментар