Бялото месо на едно голямо пиле се сварява до готовност.Аз сложих във водата морковче , дръжки от магданоз и зърна черен пипер.
Когато месото е напълно сварено ,се охлажда и нарязва на малки парченца.
3 с.л. масло/зехтин , олио/ се загряват в подходящ съд.
Добавят се 3 с.л.брашно и се бърка , докато брашното се зачерви приятно/ но да не прегаря/.
Разрежда се с прясно мляко и бульон/от пилето/ , до получаване на много гъста каша.
Количествата бульон и мляко зависят от това ,колко пълни са били лъжиците с брашно.
Важно е накрая да се получи много гъста и добре изпечена каша, която да се събира на топка около бъркалката.
Кашата се подправя на вкус и се охлажда.
Аз подправих с черен пипер , едросмлян червен пипер, къри , кимион, малко сух гъбен бульон , сол и шепа запържени в масло дребнонарязани гъби.
Кашата и пилешкото месо се смесват добре.
Сместа се опитва на вкус и се досолява. Може да се добави и наситнен пресен магданоз.
Важно е заготовката за крокетите да ви е вкусна още преди пърженето .
Оформят се крокетите и се охлаждат добре в хладилник.
Охладените крокети се потапят в брашно , после в яйце и накрая в смлени хлебни трохи.Аз добавих в хлебните трохи и малко стандартна панировка с корнфлейкс.
Така приготвените крокети могат да изчакат в хладилника времето за хранене.
Пържат се на маслена баня за няколко мин. , докато добият хрупкава коричка с приятен загар.
Отцеждат се в/у салфетка , за да им се отнеме излишната мазнина.
Сервират се топли с гарнитура по желание.
Източник:Диана/Опитайте с .../
Няма коментари:
Публикуване на коментар