понеделник, 18 юли 2011 г.
Постни сладки охлюви
Бутертестото се размразява и се оставя леко да се отпусне, но не бива да става много меко и лепкаво.Не се разточва.Нарязва се на правоъгълници с ширина 15 см.Поръсва се обилно със счукани орехи и канела.Завива се на руло, което не бива да е прекалено стегнато, за да може тестото да се разлисти при печене.Реже се на парчета с височина 3 см.Охлювчетата се подреждат в/у хартия за печене на разстояние едно от друго.Пекат се до зачервяване в предварително загрята до 200градуса фурна.Оставят се да изстинат и се подреждат в тава близко едно до друго.Охладените охлюви се сиропират с топъл сироп.Количеството на сиропа зависи от това какъв е грамажът на тестото.Пропорцията е на 1ч.ч. захар 1ч.ч. вода.Когато захарта се разтвори и сиропът заври, се сваля от котлона, ароматизира се с ванилия и се поливат охлювите.В началото те плуват в сиропа , но за едно деноноюие го поемат и стават пухкави и сочни. За една средноголяма тава правя сироп от 2ч.ч. захар и 2ч.ч. вода с 2 прахчета ванилия.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
дайте рецептата
ОтговорИзтриванеЗдравей!
ОтговорИзтриванеНаписах рецептата за охлювите.Ако има въпроси, ще отговоря с удоволствие.Важно е да се спазват правилата за работа с бутертесто- остър нож, загрята фурна,хладно нелепнещо тесто.
Успех!
Много ти благодаря :)
ОтговорИзтриванеЩом е бутер тесто не би трябвало да са постни, в него все пак има масло
ОтговорИзтриванеЗа съжаление е с маргарин, но пък става за пости.
Изтриване