понеделник, 18 юли 2011 г.

Печени плодове


Тиквата се обелва и нарязва на кубчета, ябълките и дюлите се почистват от семенната част и се нарязват .Плодовете се слагат в термична торба/25/38см/ .Прибавя се 200г захар/за пълна торба/, 3 с.л. десертно бяло вино/ром , бренди, порто/, канела на вкус и 3-4 пъпчици карамфил.Торбата се връзва , надупчва се и се поставя за 1ч. в предварително загрята до 200градуса фурна.За това време плодовете са перфектно изпечени, добили са загар , а сосът, който са пуснали се е овкусил от подправките.

Плодовете могат да послужат като пълнеж на палачинки, да се направи плодова пита , пай, тарталети, да се поднесат със сладолед , ванилов крем......каквото се сетите.

Ето и вариант само с дюли

Няма коментари:

Публикуване на коментар