понеделник, 18 юли 2011 г.

Баница с есенни плодове


Продукти за тестото:
300 мл. топла вода
1 с.л. оцет
брашно за меко тесто

За плънката:
4-5 ябълки
захар
канела
олио

Начин на приготвяне:
Замесва се тесто, разделя се на 3 или 4 топчета, намазват се с олио, покриват се с кърпа и се оставят да починат и омекнат. Взема се топче и се слага върху покривката, издърпва се с ръце на много тънко, почти прозрачно от средата към края. Слага се настъргани ябълки, захар и канела, навива се на руло с помощта на покривката като се повдига постепенно. Слага се в намаслена тава. Пече се. Поръсва се с пудра захар
Използвах баничката на приятелката ми  Маргарита като основна рецепта.Направих пълнежа с дюли , ябълки и тиква- равни количества.Настърганите плодове изцедих предварително , защото бяха много сочни.Стана невероятно ароматна баница.

Няма коментари:

Публикуване на коментар