петък, 8 юли 2011 г.

Ягодова торта



необходими продукти
-2 готови блата за торта
-2 кофички/по400г/ заквасена сметана
-200 г течна сметана за разбиване
-500г ягоди/и още десетина за украса/
-пудра захар на вкус
-ванилия
-3 пак. по 10г желатин

начин на приготвяне
Заквасената сметана се послажда на вкус и се ароматизира.Разбърква се добре и се смесва с пюрето от ягоди , приготвено с блендера.
Течната / добре охладена/ сметана се разбива на пухкав крем и внимателно се прибавя към сместа с ягодите.
Желатинът се накисва в купичка с 250г студена вода.След набъбване се втечнява за 30 сек. в микровълнова фурна , или на водна баня. Леко се охлажда и се прибавя към крема.
Останалите продукти са студени и след слагане на желатина кремът бързо започва да се стяга.
Блатът се поставя на дъното на тортена форма с подвижен борд.Излива се крем така , че да покрие добре блата.
Поставя се втория блат/ без да се натиска/ и се покрива с останалия крем.
Тортата се оставя за няколко часа в хладилника, з да се стегне и блатовете да се отпуснат от влагата на крема.
Не е необходимо блатовете да се сиропират.
Преди сервиране бордът се отстранява и тортата се украсява с пресни ягоди.

Няма коментари:

Публикуване на коментар