петък, 8 юли 2011 г.

Торта Милфьой с банани



От един пакет фини кори за баница се изрязват 26 листа с размер 23/16 см./Останалите правоъгълници използвах за бананови пури./
Листата се намазват леко с разтопено масло с помощта на четка, поръсват се с малко кристална захар и се правят 6 комплекта по 3 листа.Пекат се на 200 градуса до порозовяване.Изпечените тройки листа изглеждат така


От останалите 8 листа се приготвят два комплекта по 4 листа. Намазват се с масло , поръсват се със захар и по средата се подреждат шайби банан/общо 3 банана .В/у плодовете обилно се настъргва черен шоколад.Пекат се заедно в/у хартия за печене в голямата тава , която е към фурната.


крем
-1 литър прясно мляко
-10с.л. захар
-2 яйца
-3с.л.брашно
-3с.л. нишесте ванилия
-3 прахчета ванилия
-125г масло
От сухите продукти , яйцата и малко вода се забърква гъста каша, която се изсипва във врящото мляко . Бърка се енергично до получаване на гъст и гладък крем.Снема се от котлона , ароматизира се с ванилия и се добавя маслото.Отново се бърка , докато кремът поеме маслото.Кремът не се охлажда напълно.


сглобяване на тортата

Върху подноса се поставя една тройка кори , намазва се обилно с крем. Следва втора тройка , крем.Третият и шестият пласт са бананови .
Отгоре тортата се намазва с крем , поръсва се с ядки по желание и се гарнира с разтопен на водна баня шоколад. Отлежава в хладилника, докато напълно се охлади и корите поемат крема.
Разрязах след 4 часа и беше готова , но на другия ден беше още по- хубава.


Няма коментари:

Публикуване на коментар