понеделник, 18 юли 2011 г.
Пандишпан с тиква
1ч.ч.=200ml
3 белтъка се разбиват на сняг. Добавя се 1ч.ч. захар и разбиването продължава още няколко мин.Следват жълтъците и 3с. л .гореща вода.Накрая се добавя 1ч.ч. брашно и внимателно се разбърква без миксер до поемането му. Аромат по желание- лимонова кора , ванилия.
На дъното на формата сложих ароматни печени плодчета тиква .
Пандишпанът се пече на 180 градуса в предварително загрята фурна.
Използвах правоъгълна форма с размери 26/12 см.
Този пандишпан използвам като основа за парфе , блатове за торта , блат за руло.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар