понеделник, 18 юли 2011 г.

Пълнена тиква



Половин тиква се почиства от семенната част.
Напълва се с плодове- ябълки, круши , дюли , сушени кайсии, сушени сливи , стафиди , орехи/ с каквото разполагате/.
Поръсва се с кафява захар/5-6 с.л./Може да се използва и мед.
Подправя се с канела и 2-3 пъпчици карамфил.
Полива се с 3-4 с.л. ароматен алкохол.
Тиквата се поставя в термична торба , завръзва се , надупчва се с игла и се пече 1 1/2 часа в предварително загрята до 200 градуса фурна.
Когато се извади от фурната, плодовете още къкрят в сосчето .
Докато тиквата изстине , сосът попива в нея и я овкусява.
Тиквата на снимката изглежда сурова , а всъщност дори коричката и става за ядене.
Невероятно вкусно и ароматно ,подходящо за постите и Бъднивечер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар