Когато искате да направите голяма и наистина засищаща баница, направете като мен.
1ч.ч. = 200мл
продукти
-6 яйца
-2ч.ч. кисело мляко/1 кофичка/
-300г извара/ако не е солена ,се посолява/
-200г сирене
-1/2 ч.ч. олио
-100г масло
-1 1/2 ч.ч. брашно
-1/2 ч.л. сода за хляб
-18 листа фини кори за баница
Баницата се подрежда в голямата тава /комплект с фурната/.
Яйцата , млякото , олиото, изварата и сиренето се разбъркват.Сместа се уплътнява с брашното и се добавя содата.Тавата се намазва хубаво с масло.
Всяка кора се поръсва обилно с пълнеж.Краищата и се загръщат навътре /срещат се/,навива се руло, което леко се набира при поставяне в тавата/по две рула на редичка/.Оставят се 2-3 с.л. от пълнежа , които се разбъркват с останалото масло.С тази смес се намазва баницата и се пече до златист цвят в загрята до 200 градуса фурна/ ползвах и вентилатор/.Когато е изпечена, се покрива с кърпа и се оставя за малко да почине.
По този начин баницата става пухкава , не остават сухи корички и може да се дели на парчета без да се реже
Може ли само да попитам от къде купувате тези "фини кори". Има ли ги по големите вериги или ?
ОтговорИзтриванеПод фини кори разбирайте популярните Белла, Фамилия....., а не тип ръчноточени, пърлени,теглени и т. н.
ОтговорИзтриване