вторник, 19 юли 2011 г.

Баница с цариградски кори




Цариградските кори са плътни , огромни и леко прълнати.В пакет са по 550 г.Една кора ми остана , защото исках баницата да е сочна, но си мисля , че пълнежът щеше да е достатъчен и с нея.Направих я наложена в тава с диаметър 35 см.
За плънката
-5яйца
-1 кофичка мляко
-400г сирене
-100mlолио
-1/2 ч.л. сода
-1ч.ч./200ml/брашно
Тавата се намазва обилно с меко масло.Корите се нарязват на парчета , защото са по- големи от диаметъра на тавата.В/у всяка кора се поръсва пълнеж.От него се оставят няколко лъжици, които се разбъркват с меко масло и баницата се намазва и отгоре. Нарязва се на квадрати и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Когато хубаво бухне и се зачерви , се изважда от фурната и се оставя да почине.Начупва се по разрезите .Аз нарязах няколко парчета с нож, за да са правилни , но вие не допускайте тази грешка.Баничката се пипа нежно с ръце, за да остане пухкава. Никакви ножове!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар