вторник, 19 юли 2011 г.

Кифлички с мармалад



За 16 кифлички
-250ml прясно мляко/леко затоплено/
-20г мая
-1/2ч.л.сол
-2с.л.захар
-2яйца/1жълтък за намазване/
-лимонова кора
-1/2 ч.ч. олио/ мас/
-брашно
Всички съставки без брашното се смесват в голяма купа.Добавя се брашното чаша по чаша , докато тестото се събере на топка.Измесва се с още брашно на плота .Оставя се да втаса докато удвои обема си . Разделя се на 4 топки, които се разточват и се делят на 4 триъгълника.Слага се мармалад/ползвах промишлен ябълки и шипки/ и се завиват кифличките.В тавата те втасват отново , намазват се с жълтък и обилно се поръсват със захар. Пекат се около 30 мин на 200 градуса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар