вторник, 19 юли 2011 г.

Великденски кравай




-30г мая
-400 ml вода/леко затоплена/
-100г кисело мляко
-1с.л.захар
-1с.л. сол
-1с.л. оцет
-1с.л. олио
-1 яйце/жълтъкът за намазване/
-около 1кг брашно
Всички продукти без брашното се разбъркват в дълбока купа.Брашното се сипва чаша по чаша и се бърка в една посока с дървена бъркалка.Когато тестото се събере около бъркалката, се доизмесва на плота с още брашно.Оставя се да втаса , докато удвои обема си.Размесва се и се дели на две части.Всяка от тях се разточва на правоъгълна петура, намазва се с масло и се завива на руло. Режат се розички и се подреждат в тавата. За да не се затвори дупката на кравая , в средата се слага намаслено бурканче от бебешко пюре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар