за 3 бр.с големината на оребрения тиган
-1яйце
-200г кисело мяко
-1ч.л. захар
-1/2 ч.л. сол
-1/4ч.л. сода
-1с.л. олио
-брашно за меко тесто
-масло за намазване
- сирене
Замесва се тестото и се разделя на 3 топки.
Топките се разточват , намазват се с масло и се поръсват със сирене
Завиват се на руло , което се разтегля, колкото позволява и се завива от двете страни.
Едната половина от витката се слага в/у другата, приплесква се и се разточва колкото е големината на оребрения тиган/ сач/.
Гюзлемите се пекат от двете страни .
Невероятно меки, вкусни и бързи .Не предполагах , че ще станат толкова сполучливи със содено тесто , но бях длъжна да опитам. Доволна съм от резултата. Изобщо нямат нищо общо с обикновени пърленки и содени питки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар