неделя, 10 юли 2011 г.
Вместо толумбички
парено тесто 250г вода ,около 80г маргарин/80%/ ,1ч.ч./200мл/брашно , щипка сол, 1с.л.захар , 3 яйца.
Водата , мазнината,солта и захарта се кипват.Наведнъж се изсипва брашното и се бърка ,докато стане на топка.Чака се да поизстине и се добавят яйцата едно по едно.Пълни се в пош с накрайник .Пържи се в сгорещена маслена баня.
сироп 2ч.ч. вода , 2ч.ч. захар ,1прахче ванилия, капки лимонов сок.Вари се 5 мин.Изстиналите толумбички се сиропират с топъл сироп.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар