събота, 9 юли 2011 г.

Сливови трюфели




В тефлонов тиган карамелизирах 5 с.л. захар и1ч.л.лимонов сок.Добавих 50г масло и 3с.л.плодов ром.В карамелената смес прибавих една купа нарязани на дребно сливи/половината белени,а другите-не/.Когато сливите омекнаха,охладих и размесих със смлени бисквити/обикновени/,5с.л. кокос,ванилия,щипка канела, малко пудра захар.Оформих топчета,които хубаво покрих със смлени бисквити и препечени с масло и захаросани  кори за баница /начупени/Охладих ,поръсих с ванилова захар, опитах и останах доволна от резултата.Киселичко, сладичко, карамеленко, ароматно...

Няма коментари:

Публикуване на коментар