понеделник, 18 юли 2011 г.

Грис халва с кокос и карамел



1ч.ч. = 200ml
за 10бр.
-1ч.ч.грис
-1ч.ч. захар
-1 прахче ванилия
-канела/по желание/
-100ml олио/разтопено масло/
-1/2 ч.ч. кокосови стърготини
-2ч.ч. вода/прясно мляко/

Кокосовите стърготини и грисът се размесват с мазнината и се разбъркват на котлона , докато порозовеят.
2с. л от захарта се карамелизират до тъмен карамел .Добавя се водата и останалата захар.Бърка се , докато се получи карамелен сироп.
Сиропът се изсипва при гриса и се бърка , докато сместа започне да се отлепя от стените на съда.Ароматизира се.
Съдът се покрива с памучна кърпа, захлупва се с капак и се изчаква 5-10 мин.
Халвата може да се разстеле в тавичка и след охлаждане да се нареже .
Аз използвах формички за тарталети.

Няма коментари:

Публикуване на коментар