понеделник, 18 юли 2011 г.

Еклерът на Гъливер



За пареното тесто
-250 г вода,80г маргарин 80 %,2 с.л.захар, щипка сол, ванилия ,1 ч.ч./200 ml/ брашно,3 яйца.
Водата ,солта , захарта и маргаринът се загряват до кипене.Прибавя се наведнъж брашното и се бърка, докато се отлепи от съда.Снема се от огъня и едно по едно се прибавят яйцата.Ароматизира се с ванилия.С шприц се оформя венец в/у хартия за печене.Пече се на 200 градуса без да се отваря до бухване и зачервяване.Венецът се реже леко топъл, за да не се чупи.
крем
-600г мляко, 3пълни с.л. брашно, захар на вкус,2 яйца,ванилия,1оог масло/маргарин/.
Маслото се слага направо в топлия крем.
Върху долната еклерова част се нанася обилно крем,подреждат се 3 цели банана и отново се слага крем.Захлупва се с горната част и се полива с карамел.След една нощ в хладилника карамелът омеква и сладкишът е готов за рязане.


Няма коментари:

Публикуване на коментар