събота, 9 юли 2011 г.

Тортичка с целувки




Любимия ми пандишпанов блат
-3 яйца
-1ч.ч.захар
-1ч.ч. брашно
-3с.л.вряля вода
-3с.л. олио
-ванилия
-лимонова кора
Пече се и се дели на две с конец
Сироп
-1ч.ч.вода
-1/2ч.ч.захар
-лимонова кора
ПЪРЖЕН КРЕМ
Загрявам 100гмасло,добавям 3с.л.брашно и бъркам като за бешамел.Разбивам2 яйца със захар и 1/2 литър мляко/като за крем карамел/Разреждам кашата с млечната смес при непрекъснато бъркане.Става гладък , гъст крем.Добавям още бучка масло и 2 праха ванилия.Прехвърлих готовия крем в съдчето ,в което съм карамелизирала захарта, че беше останал карамел по стените .Това допълнително го овкуси.
Посредата на тортата в/у крема обилно натроших целувки и счукан карамел.По- здравите парчета оставих за украса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар